DE SCHOOL VOOR PODIUMKUNSTEN VAN DE REGIO!

Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij is een veelzijdige school waar ervaren docenten met persoonlijke aandacht lessen verzorgen voor alle leeftijden. Wij bieden lessen en workshops aan op gebied van zang, theater, dans, musical en muziektheater. Lessen zijn er voor kinderen van 3 jaar tot volwassenen, zowel voor beginners als gevorderden.

Lessen voor volwassenen:
Popkoor
Muziektheater
Acteren
Zangles
Dansmix
Pilates
Hatha Yoga

Onze locaties:
NijmegenLent | Arnhem

Popkoor

Dé zanggroep waar je bij wilt! Houd je van (meerstemmig) zingen, lijkt het je leuk om op te treden en ben je jonger dan 50 jaar? Kom dan meedoen bij ons Pop-up koor. Wij repeteren elke week en dit koor popt zo nu en dan op bij leuke evenementen om het meerstemmige repertoire ten gehore te brengen!
In de lessen worden zowel golden oldies als nieuwe popmuziek in een nieuw meerstemmig jasje gestoken. Er wordt gewerkt aan zangtechniek, zowel individueel als in groepsverband. De liedjes worden in samenspraak met de groep uitgekozen, er zijn mogelijkheden om aan solo’s te werken en alles wordt meerstemmig ingestudeerd. Het seizoen wordt afgesloten met een grote zangvoorstelling in het theater.

In september 2021 starten wij een projectkoor waar wordt gewerkt op hoog niveau. Hiervoor is zang- en/of koorervaring vereist en wordt een auditie gehouden. Heb je interesse in ons projectkoor? Op zaterdag 4 september houden wij audities voor het projectkoor, aanmelden kan via ons inschrijfformulier. Je vindt de auditie bij ‘evenementen’. De auditie is gratis.

Wij hebben Pop-Up Vocals koren in Nijmegen, Lent en Arnhem.

Acteren

Kruip jij graag in de huid van een personage? Houd je van het spelen van typetjes en in emoties of ben je gek op improviseren zoals in ‘De Vloer Op’ en ‘De Lama’s’? Dan is deze acteerles iets voor jou!

Wij werken in deze groepsles acteren aan verschillende aspecten van het acteren. Er wordt kennis gemaakt met theatertechniek en improvisatie, maar vooral plezier staat voorop. Er wordt zowel gewerkt met tekst als met beeldend theater. Het seizoen wordt afgesloten met een presentatie indien de groep dit wenst.

Acteren wordt gegeven in Nijmegen.

Muziektheater

Muziektheater voor volwassenen wordt op maandagavond gegeven in Nijmegen-Oost en op donderdagavond in Lent (de groep in Lent is inmiddels vol). In de lessen muziektheater combineren we de disciplines zang en theater en kijken hoe we met deze kunstvormen één verhaal kunnen vertellen. In de lessen wordt onder andere gewerkt aan zangtechniek, zanginterpretatie, groepszang (meerstemmig) en speltechniek. Het muziektheaterseizoen wordt afgesloten met een passende voorstelling, gemaakt door de groep zelf.

Muziektheater wordt gegeven in Nijmegen-Oost en Lent.

Zangles

Wil je graag zingen in een groep, maar liever niet in een koor? Dan ben je bij de groepszangles voor volwassenen in Nijmegen aan het juiste adres. In deze les op vrijdagavond werk je in groepsverband aan techniek, muzikaliteit en sound. Indien gewenst is er ruimte om aan solo’s te werken. We gaan op zoek naar jouw eigen geluid in een fijne en veilige omgeving met een kleine groep. Je leert je stem beter gebruiken en we werken aan muzikale training.

Benieuwd naar de mogelijkheden van je stem of wil je toewerken naar een auditie of optreden? Privé zangles of is een fijne manier om één op één te werken aan je zangtechniek. De privé lessen worden gegeven op onze leslocaties in Lent of Nijmegen. De lesduur is 30 of 45 minuten en lessen kunnen wekelijks of twee wekelijks gevolgd worden.

Zangles wordt gegeven in Nijmegen en Lent.

Dansmix

Houd je van dansen én moderne muziek? Dan ben je bij dansmix voor volwassenen helemaal op je plek! Deze les is een combinatie van Dance Workout, danstechniek én toffe moderne choreografieën. En dat allemaal op moderne (pop)muziek. De les is laagdrempelig, dus ook zonder of met weinig danservaring ben je van harte welkom!

Dansmix dans wordt gegeven in Lent en Nijmegen.

Hatha Yoga

Heb je behoefte aan even een moment voor jezelf in de drukte van alledag? Weer contact te maken met je lijf, de basis in jezelf? Dan is de hatha-yoga les wellicht wat voor jou!


In een rustige sfeer word je stap voor stap meegenomen in dynamische en statische houdingen. We oefenen kracht én zachtheid, flexibiliteit én stevigheid. De adem speelt steeds een centrale rol. In de les nemen we momenten van stilte, om direct te ervaren wat de houdingen met je doen. Het gaat niet om het mooie plaatje, maar om de ervaring. Iedereen kan meedoen. Je hele lijf komt aan bod, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Door het werken met de adem, verbind je lichaam en geest en voel je je weer één geheel.

Yoga wordt gegeven op vrijdagochtend in Nijmegen-Oost.

Pilates

Pilates bestaat uit een serie oefeningen die je op een mat kunt uitvoeren. Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core (buikspieren). Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit, houding en balans.
De lessen zijn zowel toegankelijk voor beginners als gevorderden op het gebied van Pilates doordat de moeilijkheidsgraad van elke oefening aan te passen is. Zo is het toegankelijk voor iedereen. 
Naast de positieve fysieke effecten kan Pilates ook bijdragen aan meer ontspanning en afname van stress. Wil je het eens uitproberen? Kom gerust een proefles doen om te ervaren of het iets voor je is!

Pilates wordt gegeven op vrijdagochtend in Nijmegen-Oost.

Gratis proefles

Voor alle lessen is een gratis proefles te volgen. Het is mogelijk een hele les mee te doen, om een goed idee te krijgen van de les, lesgroep en docent. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan een gratis proefles. Indien de les bevalt geeft de docent een inschrijfformulier mee, hiermee kan de inschrijving voltooid worden.

Vragen

Onze leslocaties en de adressen kun je hier vinden. Neem vooral contact met ons op bij vragen of voor advies. Dat kan via onderstaande gegevens:

Email: administratie@lottevanderkleij.nl
Bellen: 024-2022335
WhatsApp: 06-31555209

Heb je een vraag en kan je jouw antwoord niet vinden op onze website? Bekijk hier veelgestelde vragen.