DE SCHOOL VOOR PODIUMKUNSTEN VAN DE REGIO!

Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij is een veelzijdige school waar ervaren docenten met persoonlijke aandacht lessen verzorgen voor alle leeftijden, ook voor volwassenen.

Wij bieden lessen en workshops aan op gebied van zang, theater, dans, musical en muziektheater. Lessen zijn er voor kinderen van 3 jaar tot volwassenen, zowel voor beginners als gevorderden.

Lessen voor volwassenen:
Popkoor
Muziektheater
Acteren
Zangles
Dansmix
(Zwangerschaps) Pilates

Onze leslocaties voor volwassenen:
Nijmegen | Arnhem

Popkoren en Vocal Groups tijdens de eindvoorstellingen in 2022

Popkoren

Dé zanggroep waar je bij wilt! Houd je van (meerstemmig) zingen, lijkt het je leuk om op te treden en ben je jonger dan 50 jaar? Kom dan meedoen bij een van onze vocal groups (popkoor). Wij repeteren elke week en de groepen poppen zo nu en dan op bij leuke evenementen om het meerstemmige repertoire ten gehore te brengen!

In de lessen worden zowel golden oldies als nieuwe popmuziek in een nieuw meerstemmig jasje gestoken. Elke repetitie staat groove, plezier, beweging (zowel muzikaal als fysiek), harmonie en storytelling centraal. We zingen met een groep jonge mensen tussen de 20-50 jaar, onder begeleiding van Lotte van der Kleij.

De liedjes worden in samenspraak met de groep uitgekozen, er zijn mogelijkheden om aan solo’s te werken en alles wordt meerstemmig ingestudeerd. Het seizoen wordt afgesloten met een grote zangvoorstelling in het theater.

Maandag 19:30 – 21:00 | Pop-Up Vocals (dirigent Lotte van der Kleij) | Arnhem
Woensdag 20:00 – 21:30 | Vocal Group Afterbeat (dirigent Lotte van der Kleij) | Nijmegen-Oost
Donderdag 20:00 – 21:30 | Vocal Group The Bridge (dirigent Lotte van der Kleij) | Nijmegen-Oost

Projectkoor

Sinds 2021 hebben wij een projectkoor waar wordt gewerkt op hoog niveau. We zingen complexe meerstemmige arrangementen (5-stemmig of 6-stemmig), werken veel met ritme en groove, improviseren samen en onderzoeken nieuwe werkvormen aan de hand van Vocal Leadership.

In januari 2024 zingt het projectkoor bij het master-eindexamen van Lotte van der Kleij op het Codarts Conservatorium te Rotterdam.

Op zaterdag 15 juli 2023 staat de eerstvolgende auditie gepland. Aanmelden voor de audities van projectkoor kan al via de ledenpagina’s of inschrijfformulier. 

Klik hier om je aan te melden voor de audities!

Acteren voor volwassenen tijdens de eindvoorstellingen in 2019

Acteren

Kruip jij graag in de huid van een personage? Houd je van het spelen van typetjes en in emoties of ben je gek op improviseren zoals in ‘De Vloer Op’ en ‘De Lama’s’? Dan is deze acteerles iets voor jou!

Wij werken in deze groepsles acteren aan verschillende aspecten van het acteren. Er wordt kennis gemaakt met theatertechniek en improvisatie, maar vooral plezier staat voorop. Er wordt zowel gewerkt met tekst als met beeldend theater. Het seizoen wordt afgesloten met een presentatie indien de groep dit wenst.

Acteren wordt gegeven in Nijmegen.

Muziektheater tijdens de eindvoorstellingen in 2020

Muziektheater

Muziektheater voor volwassenen wordt op donderdagavond gegeven in Nijmegen-Oost. In de lessen muziektheater combineren we de disciplines zang en theater en kijken hoe we met deze kunstvormen één verhaal kunnen vertellen.

In de lessen wordt onder andere gewerkt aan zangtechniek, zanginterpretatie, groepszang, speltechniek en improvisatietheater. Het muziektheaterseizoen wordt afgesloten met een passende voorstelling, gemaakt door de groep zelf.

Muziektheater wordt gegeven in Nijmegen-Oost.

Zangles

Wil je graag zingen in een groep, maar liever niet in een koor? Dan ben je bij de groepszangles voor volwassenen in Nijmegen aan het juiste adres. In deze les op woensdagavond werk je in groepsverband aan techniek, muzikaliteit en sound. Indien gewenst is er ruimte om aan solo’s te werken. We gaan op zoek naar jouw eigen geluid in een fijne en veilige omgeving met een kleine groep. Je leert je stem beter gebruiken en we werken aan muzikale training.

Benieuwd naar de mogelijkheden van je stem of wil je toewerken naar een auditie of optreden? Privé zangles of is een fijne manier om één op één te werken aan je zangtechniek. De privé lessen worden gegeven op onze leslocaties in Lent of Nijmegen. De lesduur is 30 of 45 minuten en lessen kunnen wekelijks of twee wekelijks gevolgd worden.

Zangles wordt gegeven door Lotte van der Kleij in Nijmegen.

Pilates voor volwassenen

Pilates

Ook voor tijdens en na de zwangerschap

Pilates bestaat uit een serie oefeningen die je op een mat kunt uitvoeren. Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core (buikspieren). Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit, houding en balans.

De lessen zijn zowel toegankelijk voor beginners als gevorderden op het gebied van Pilates doordat de moeilijkheidsgraad van elke oefening aan te passen is. Zo is het toegankelijk voor iedereen. 

Naast de positieve fysieke effecten kan Pilates ook bijdragen aan meer ontspanning en afname van stress. Wil je het eens uitproberen? Kom gerust een proefles doen om te ervaren of het iets voor je is!

Pilates wordt gegeven op vrijdagochtend in Nijmegen-Oost.

Nieuw: Korte cursus Zwangerschaps Pilates van 14 oktober tot 4 november 2022.

Wil je tijdens jouw zwangerschap werken aan kracht, flexibiliteit, houding en balans? Dat kan in de korte cursus zwangerschapspilates. Na deze korte cursus van 4 lessen op vrijdag van 11:00 – 12:00, kan je instromen in de reguliere groep waar je tijdens en na je zwangerschap kan blijven. De docent geeft persoonlijke begeleiding en zorgt dat je waar nodig aangepaste oefeningen krijgt voor tijdens jouw zwangerschap.

Dansmix voor volwassenen

Dansmix

Houd je van dansen én moderne muziek? Dan ben je bij dansmix voor volwassenen helemaal op je plek! Deze les is een combinatie van Dance Workout, danstechniek én toffe moderne choreografieën. En dat allemaal op moderne (pop)muziek. De les is laagdrempelig, dus ook zonder of met weinig danservaring ben je van harte welkom!

Dansmix voor volwassenen staat tijdelijk on hold, heb je interesse in de les? Stuur ons dan een mail, dan houden we je op de hoogte over het verloop van de les.

Gratis proefles

Voor alle lessen is een gratis proefles te volgen. Het is mogelijk een hele les mee te doen, om een goed idee te krijgen van de les, lesgroep en docent. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan een gratis proefles. Indien de les bevalt geeft de docent een inschrijfformulier mee, hiermee kan de inschrijving voltooid worden.

Vragen

Onze leslocaties en de adressen kun je hier vinden. Neem vooral contact met ons op bij vragen of voor advies. Dat kan via onderstaande gegevens:

Email: administratie@lottevanderkleij.nl
Bellen: 024-2022335
WhatsApp: 06-31555209

Heb je een vraag en kan je jouw antwoord niet vinden op onze website? Bekijk hier veelgestelde vragen.