Ben je gek op zingen, dansen en/of acteren? Wil je graag meer uitgedaagd worden en les krijgen op een hoog niveau met een groep gedreven talenten? Dan ben je bij onze Talentgroepen aan het juiste adres.

Wij bieden een speciaal programma voor talentontwikkeling aan voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud die meer uitgedaagd willen worden en misschien zelfs van zingen, dansen of acteren hun beroep willen maken. Voor de talentgroepen moet je auditie doen. Lees hieronder meer informatie over de talentgroepen, onze visie, de eerstvolgende auditieronde en alle praktische informatie.

Musical Talentgroep – MTG

In de Musical Talentgroep krijg je wekelijks drie verschillende lessen: theater, dans én zang. Met de docenten werk je het eerste half jaar op een hoog niveau aan techniek en presentatie. In de tweede helft van het seizoen maken we een grote musicalproductie. De voorstelling wordt gespeeld aan het eind van het seizoen in een theater in de buurt.
Alle leerlingen uit de talentgroep krijgen twee keer in het seizoen een rapportage met een persoonlijk advies.

Wij werken met drie lesgroepen:
1. Musical Talentgroep 8+
2. Musical Talentgroep 11+
3. Musical Talentgroep 14+

Zang Talentgroep – ZTG

Nieuw: start september 2021

In de Zang Talentgroep krijg je wekelijks drie verschillende lessen: solozang in tweetallen, groepszang én ensemblezang. Met de docenten werk je het eerste half jaar op een hoog niveau aan zangtechniek en presentatie. In de tweede helft van het seizoen maken we een eindproductie. De voorstelling wordt gespeeld aan het eind van het seizoen in een theater in de buurt.
Alle leerlingen uit de talentgroep krijgen twee keer in het seizoen een rapportage met een persoonlijk advies.

De Zang Talentgroep is voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 17 jaar.

Theater Talentgroep – TTG

Nieuw: start september 2021

In de Theater Talentgroep krijg je wekelijks drie verschillende lessen: improvisatie, teksttheater en fysiek theater. Met de docenten werk je het eerste half jaar op een hoog niveau aan speltechniek en presentatie. In de tweede helft van het seizoen maken we een eindproductie. De voorstelling wordt gespeeld aan het eind van het seizoen in een theater in de buurt.
Alle leerlingen uit de talentgroep krijgen twee keer in het seizoen een rapportage met een persoonlijk advies.

De Theater Talentgroep is voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 17 jaar.

Onze visie

Met de talentgroepen willen wij jongeren in Gelderland een programma aanbieden waar zij op een zo hoog mogelijk niveau begeleid worden richting een professionele opleiding in de podiumkunsten. Onze locatie is goed te bereiken, waardoor het geschikt is voor jongeren die buiten Nijmegen wonen en (zelf) met het openbaar vervoer komen.

Optredens

Wij vinden het belangrijk dat onze talenten vaak op het podium staan zodat ze hier veel ervaring op doen. Het kan regelmatig voorkomen dat de talentgroepen zullen optreden op verschillende evenementen of tussentijdse voorstellingen. Hiervoor worden indien nodig extra repetities ingepland.

Lesdagen

De lessen van de Musical Talentgroep zijn op vrijdag en zaterdag. Elke groep heeft een uur dans op vrijdag en op zaterdag: een uur zang én een uur theater.

De Theater en Zang Talentgroepen hebben les op donderdag en zaterdag. Het precieze rooster wordt eind augustus gemaakt en aangepast op het aantal aangenomen jongeren.

Daarnaast krijgen de kinderen uit de talentgroep de optie door de weeks nog één reguliere les volgen. Zij hebben dus vier uur les in de week.
De lessen van de Talentgroepen in seizoen 2021/2022 starten op 9/10/11 september 2021. Op zaterdag 4 september is een kennismaking met alle aangenomen kinderen en jongeren.

Kosten

De kosten voor de Talentgroep bedraagt €87,50 per maand. Wil je er ook nog een reguliere les bij volgen? Dan betaal je €97,50 per maand. Dit bedrag wordt maandelijks geïncasseerd (10 maanden per seizoen), maar kan ook éénjaarlijks via factuur betaald worden. Hierbij dient het gehele bedrag in één keer betaald te worden en wordt een korting van 5% verrekend over het totaalbedrag.

Bij een betaling ineens is restitutie van het lesgeld later in het seizoen niet mogelijk

De auditie

Om deel te kunnen nemen aan een van onze talentgroepen moet je auditie doen. De auditiedag voor seizoen 2021/2022 is nog niet bekend. Wil je zeker weten van een plekje bij de auditie? Stuur ons dan een mail, dan houden wij je op de hoogte!

Zodra de audities online staan, kun je je hier inschrijven
Je vindt de audities op het inschrijfformulier onder het kopje: ‘evenementen’.

Contact

Meer informatie of persoonlijk advies? Neem contact op met ons!

Beeldmateriaal

Kinderauditie, Auditie 2020, Talentgroep Auditie, Auditie Gelderland, Musical auditie kind