Ben je gek op zingen, dansen en/of acteren? Wil je graag een musicalopleiding doen of naar een toneelschool of conservatorium (zang)? Dan ben je bij onze Talentgroepen aan het juiste adres. 

Wij zorgen voor meer uitdaging, je krijgt meerdere uren in de week les van ervaren en professionele docenten, je doet veel podiumervaring op en krijgt persoonlijk advies en auditietraining. Door middel van mentor gesprekken kijken wij welke opleiding goed bij jou past en stomen jou klaar voor de auditie voor de vakopleiding die jij graag wilt doen.

Op zaterdag 2 september 2023 zijn de eerstvolgende audities voor seizoen 2023/2024. Inschrijving hiervoor is geopend.

Voor de talentgroepen moet je auditie doen. Lees hieronder meer informatie over de talentgroepen, onze visie, de eerstvolgende auditieronde en alle praktische informatie.

Klik hier om je in te schrijven voor de na-auditie op 2 september.
Je vindt de audities op het inschrijfformulier onder het kopje: ‘evenementen’.

Musical Talentgroep – MTG

Vanaf 8 jaar

Auditie voor seizoen 2023/2024 is op 2 september 2023.

In de Musical Talentgroep krijg je wekelijks drie verschillende lessen: theater, dans én zang. Met de docenten werk je het eerste half jaar op een hoog niveau aan techniek en presentatie. In de tweede helft van het seizoen maken we een grote musicalproductie. De voorstelling wordt gespeeld aan het eind van het seizoen in een theater in de buurt.
Alle leerlingen uit de talentgroep krijgen twee keer in het seizoen een rapportage met een persoonlijk advies.

Wij werken met drie lesgroepen:
1. Musical Talentgroep 8+ -> auditie op zaterdag 2 september 2023
2. Musical Talentgroep 12+ (vol!)
3. Musical Talentgroep 14+ (vol!)

Theater Talentgroep – TTG

Vanaf 10 jaar

Auditie voor seizoen 2023/2024 is op 2 september 2023.

In de Theater Talentgroep krijg je wekelijks drie verschillende lessen: improvisatie, teksttheater en fysiek theater. Met de docenten werk je het eerste half jaar op een hoog niveau aan speltechniek en presentatie. In de tweede helft van het seizoen maken we een eindproductie. De voorstelling wordt gespeeld aan het eind van het seizoen in een theater in de buurt.
Alle leerlingen uit de talentgroep krijgen twee keer in het seizoen een rapportage met een persoonlijk advies.

De Theater Talentgroep is voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 17 jaar.

Onze Visie

Met de talentgroepen willen wij jongeren in Gelderland een programma aanbieden waar zij op een zo hoog mogelijk niveau begeleid worden richting een professionele opleiding in de podiumkunsten. Onze locatie is goed te bereiken, waardoor het geschikt is voor jongeren die buiten Nijmegen wonen en (zelf) met het openbaar vervoer komen.

Optredens

Wij vinden het belangrijk dat onze talenten vaak op het podium staan zodat ze hier veel ervaring op doen. Jaarlijks maken we een grote productie die we in het theater spelen. Het komt daarnaast regelmatig voor dat de talentgroepen zullen optreden op verschillende evenementen zoals de sinterklaas intocht of koningsdag. Hiervoor worden indien nodig extra repetities ingepland.

Lesdagen

De lessen van de Musical Talentgroep zijn op vrijdag en zaterdag. Elke groep heeft een uur zang op vrijdag en op zaterdag: een uur dans én een uur theater.

De Theater Talentgroepen hebben les op donderdag en zaterdag. Het precieze rooster wordt eind augustus gemaakt en aangepast op het aantal aangenomen jongeren.

Alle lessen van de Talentgroepen zijn op onze locatie in Nijmegen-Oost: Pater Brugmanstraat 4 in Nijmegen.

Daarnaast krijgen de kinderen uit de talentgroep de optie door de weeks nog één reguliere les volgen. Zij hebben dus vier uur les in de week.
De lessen van de Talentgroepen in seizoen 2023/2024 starten op 7/8/9 september 2023.

Kosten 2023/2024

De kosten voor de Talentgroep bedraagt €102,50 per maand voor MTG1 en TTG. De kosten voor MTG2, MTG3 en ZTG bedraagt €110,00 per maand. Wil je er ook nog een reguliere les bij volgen? Dit kan voor €15,00 extra per maand. Het lesgeld wordt maandelijks geïncasseerd (10 maanden per seizoen), maar kan ook éénjaarlijks via factuur betaald worden. Hierbij dient het gehele bedrag in één keer betaald te worden en wordt een korting van 5% verrekend over het totaalbedrag.

Let op: bij de talentgroep is tussentijds uitschrijven niet mogelijk. Je bent van september t/m juni lid.

De auditie

Om deel te kunnen nemen aan een van onze talentgroepen moet je auditie doen. Het is nu mogelijk om je aan te melden voor de eerste auditieronde voor seizoen 2023/2024. Deze auditie vindt plaats op zaterdag 2 september in Nijmegen.

Klik hier om je in te schrijven voor de audities op zaterdag 2 september 2023.


Je vindt de audities op het inschrijfformulier onder het kopje: ‘evenementen’. Geef bij het opmerkingveld aan of je je aanmeldt voor Musical, Theater of Zang.

Contact

Meer informatie of persoonlijk advies? Neem contact op met ons!

Beeldmateriaal

Kinderauditie, Auditie 2020, Auditie 2021, Auditie 2022, Talentgroep Auditie, Auditie Gelderland, Musical auditie kind