Op deze pagina vind je praktische informatie over onze lessen, de opbouw van het lesseizoen en voorwaarden. Direct naar de juiste informatie? Klik hieronder de informatie die je wilt zien en je scrolt automatisch door.

Maatregelen Coronavirus

Voor kinderen t/m 17 jaar zijn in het leslokaal geen beperkingen op dit moment. Het is vanaf 13 jaar gewenst een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes van onze leslocaties. Dit zijn de gangen en wachtruimtes. Daarnaast geldt een coronacheck (door middel van het scannen van de QR-code) voor volwassenen vanaf 18 jaar. Dit geldt alleen voor leden van de school die een les komen volgen en wordt gedaan bij ingang van het leslokaal. In het leslokaal mag vervolgens het mondkapje af. Voor ouders die in de openbare ruimte zijn om hun kind te brengen of te wachten, is enkel een mondkapje voldoende. 

Bij kunst- en cultuurbeoefening is het toegestaan de anderhalve meter afstand los te laten indien dit nodig is om de kunstvorm te beoefenen indien de coronacheck gedaan is. Wij proberen echter zoveel mogelijk afstand te behouden tijdens alle lessen om zo min mogelijk risico te lopen.

Bij (lichte) coronagerelateerde klachten willen wij je vragen niet naar de les te komen en het advies van de GGD op te volgen. Dit geldt ook voor gevaccineerden.

Onze leslocaties sluiten in de periode van 29 november tot en met 18 december om 17:00. Dit betekent dat alle lessen die normaliter na deze tijd plaatsvinden worden verschoven naar een ander moment. Neem contact met ons op voor het huidige lesrooster.

Deze informatie is bijgewerkt op 27 november 2021.

Tarieven groepslessen

Onderstaande tarieven gelden vanaf september 2021

LesLesduurTarief per maand
Peuter & Kleuters (3-5 jaar)45 minuten€25,00
€6,95 per les
Kinderen (vanaf 6 jaar)60 minuten€31,50
€8,75 per les
Pop-Up Vocals (21+)60 minuten (wekelijks)€35,00
€10,00 per les
Pop-Up Vocals (21+)90 minuten (twee wekelijks)€29,00
€14,50 per les
Muziektheater (21+)90 minuten (twee wekelijks)€31,00
€15,50 per les
Overige groepslessen volwassenen60 minuten (wekelijks)€38,00
€10,55 per les
Talentgroep
Musical 1 & Theater
3 lesuren per week€90,00
Talentgroep
Musical 2, Musical 3 & Zang
3,5 lesuren per week€95,00
Melodie tot Drie7 lessen van 45 minuten
Dit is een cursusprijs
€85,00 1 termijn
€45,00 2 termijnen

Wij rekenen eenmalig €7,50 administratiekosten bij jouw inschrijving.

Tarieven privé zangles

LesduurFrequentieTarief per maand
30 minuten2x per maand€60,00
45 minuten2x per maand€90,00
30 minutenLosse les€35,00
45 minutenLosse les€50,00
30 minutenLosse online zangles€25,00

Tarieven duo/trio zangles

LesduurFrequentieTarief per maand
45 minuten2x per maandDuo: €45,00 p.p.
Trio: €35,00 p.p.
60 minuten2x per maandDuo: €60,00 p.p.
Trio: €47,50 p.p.
45 minutenLosse lesDuo: €30,00 p.p.
Trio: €22,50 p.p.
60 minutenLosse lesDuo: €40,00 p.p.
Trio: €30,00 p.p.

Heb je een vraag en kan je jouw antwoord niet vinden op onze website? Bekijk hier veelgestelde vragen.

Vakantierooster 2021/2022

VakantieWeekData
Start seizoenWeek 366 sep
HerfstvakantieWeek 4325 okt t/m 30 okt
Inhaalweek
(geen les - alleen inhaallessen indien nodig)
Week 5120 dec t/m 25 dec
KerstvakantieWeek 52 + 127 dec t/m 8 jan
VoorjaarsvakantieWeek 928 feb t/m 5 mrt
Inhaalweek
(geen les - alleen inhaallessen indien nodig)
Week 1618 apr t/m 23 apr
MeivakantieWeek 17 + 1825 apr t/m 7 mei
ZomervakantieWeek 27 t/m 345 juli t/m 6 sep

Jaarplanning 2021/2022

Download hier de jaarplanning. Hierin staan de lesweken en vakanties.

Jaarplanning Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij

Inschrijven en betaalmogelijkheden

Inschrijving voor een cursus gaat via het online inschrijfformulier op de website.
Betaling van cursusgeld wordt voldaan via automatische incasso of jaarfactuur. Door ondertekening van het inschrijfformulier machtig je Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij om het cursusgeld van je bankrekening af te schrijven. Wij rekenen eenmalig €7,50 administratiekosten bij jouw inschrijving.

Betaling via jaarfactuur is alleen mogelijk per seizoen en bij een instroom in september. Hierbij worden de kosten van het hele lesseizoen (10 maanden) via één factuur betaald én ontvang je een korting van 5%.

Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk indien je halverwege het seizoen uitgeschreven wordt.

Opbouw seizoen

Het lesseizoen duurt 10 maanden en loopt van september t/m juni. Wij houden zoveel mogelijk rekening met schoolvakanties, maar hanteren ons eigen vakantierooster.

Het cursusgeld is bij een wekelijkse cursus berekend voor 36 lessen per seizoen. Dit tarief wordt betaald in 10 termijnen, rond de 27e van elke maand (september t/m juni). Bij een twee wekelijkse cursus wordt uitgegaan van 20 lessen per seizoen, dus 2 lessen per maand.
In de zomervakantie zijn er geen lessen en wordt er geen lesgeld berekend.

Het seizoen wordt afgesloten met een voorstelling in het theater.

Kortingsregeling en Stichting Leergeld

Er zijn verschillende kortingsregelingen beschikbaar. Geef dit aan bij de inschrijving of stuur hier vóór de inschrijving een mail over. Mogelijkheden zijn:

  • Familievoordeel *: Zitten er 2 of meerdere leden van het gezin bij ons op les? Dan ontvangen alle ingeschreven gezinsleden 10% korting. Let op: hierbij dienen alle gezinsleden op hetzelfde adres te wonen.
  • Combivoordeel * : Volg jij meerdere groepslessen bij onze school? Dan ontvang je combivoordeel:
    2e cursus = 10% korting op het totaal bedrag
    3e cursus = 15% korting op het totaal bedrag
    Volg je een groepsles in combinatie met privé zangles, dan ontvang je de 10% korting alleen op de groepsles.
  • Jaarfactuur: Betaal het gehele seizoen (10 maanden: september t/m juni) in één keer met een korting van 5%. Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk indien je halverwege het seizoen uitgeschreven wordt.
  • Stichting Leergeld: voor ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die in de gemeente Nijmegen wonen, kunnen een beroep doen op Leergeld Nijmegen indien zij bepaalde voorzieningen voor hun kinderen niet kunnen betalen. Klik hier voor meer informatie.

* Let op: deze korting geldt alleen voor doorlopende cursussen, niet voor privé zangles, workshops of een kortlopende cursus. Kortingen gelden niet op het tarief van Talentgroepen.

Kledingadvies en lesbenodigdheden

Bij de musicallessen wordt makkelijk zittende kleding gedragen. Bij voorkeur in zwart. Het is mogelijk bij Lotte of de desbetreffende docent een shirt van de Zang- en Theaterschool te kopen. Neem hiervoor contact op met Lotte.

Bij elke les waarin gezongen wordt is het nodig om een map aan te schaffen. De docent deelt tijdens de lessen blaadjes uit die de cursist in de map bewaart en elke les meeneemt.

Ziekte/verhindering

Bij verhinderd of ziek, meld je dan even af. Dit kan via het kopje ‘Mijn afmeldingen’ van de  ‘Mijn Lotte van der Kleij Web App’.

Opzegging

Opzeggingen dienen via de ‘Mijn Lotte van der Kleij Web App’ worden ingediend bij ons. Bij betaling via automatisch incasso hanteren wij een opzegtermijn van een maand, bij betaling via jaarfactuur is restitutie van het lesgeld niet mogelijk. Meer informatie hierover is te vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Voorwaarden

Hieronder zijn de Algemene Voorwaarden, Privacyverklaring en Huisregels van Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij te downloaden.

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Huisregels