DE ZANG- EN THEATERSCHOOL

Reguliere lessen en talentgroep

Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij is een veelzijdige school waar ervaren docenten met persoonlijke aandacht lessen verzorgen voor alle leeftijden. Een goede kwaliteit van de lessen en plezier staan voor ons bovenaan. De school is in 2016 opgericht door Lotte van der Kleij en heeft een ruim aanbod van verschillende disciplines in de podiumkunsten: zang, theater, dans, musical en muziektheater. Deze zijn er voor kinderen vanaf 1 jaar tot volwassenen, van beginners tot gevorderden. Ook hebben wij een speciaal programma voor talentontwikkeling waar jongeren worden begeleid op hoog niveau om eventueel door te stromen naar een vakopleiding. Bekijk hier ons lesaanbod!

Workshops

Naast ons vaste lesaanbod geven wij workshops op verschillende (basis)scholen, BSO’s en evenementen. Hiervoor hebben wij een groot bestand met docenten in alle disciplines, waardoor (bijna) alle lessen mogelijk zijn. Ook zijn wij te benaderen voor structurele lessen op scholen of andere onderwijsinstellingen. Ook organiseren wij zelf regelmatig workshops in schoolvakanties. Dit vind je terug op ons lesrooster en op de website. Neem contact op met ons voor meer informatie. 

Kinderfeestje

Bijna jarig en op zoek naar een origineel kinderfeestje? Wij hangen graag de slingers op en zorgen dat je deze verjaardag nooit meer vergeet! De jarige kiest zelf het thema en de muziek. De docent maakt een passend kinderfeestje met een gaaf optreden waarbij we een zelfgemaakte mini-musical laten zien aan de ouders! Bekijk hier ons aanbod kinderfeestjes.

Een kijkje in de lessen en workshops? Bekijk hier ons portfolio!

Lotte

Hallo! Mijn naam is Lotte van der Kleij. Ik ben eigenaresse van De Zang- en Theaterschool en geef zelf met veel plezier zanglessen. Ik woon in Lent samen met mijn man Koen en onze dochter Féline (2020) en zoon Julian (2023).

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Daar ben ik opgeleid als muziektheater docent, maker en performer. In september 2021 ben ik gestart met de Master Vocal Leadership aan Codarts Rotterdam, een masteropleiding voor koordirectie. Het combineren van verschillende disciplines vind ik fantastisch: de zoektocht naar de kracht en combinatie van zang, theater en beweging en hiermee één verhaal vertellen! Lekkere uptempo songs met een musicalchoreografie, meerstemmige ensembles of het vertellen van een verhaal met een intiem lied. Alles is mogelijk!

Met mijn Zang- en Theaterschool bied ik een veilige omgeving waar mensen samen komen, zichzelf kunnen en mogen zijn, veel leren en vooral samen genieten van zang, theater en dans.

Ik geef vol passie en enthousiasme zangles, zowel privélessen als aan onze Talentgroepen, en ik dirigeer 4 popkoren binnen de school.

Mijn motto:
Sing, Shine & Smile!

Opleidingen

2023 – Master of Music, Vocal Leadership, Codarts Conservatorium te Rotterdam

2019 – Universal Voice System advanced, Alberto ter Doest – Universal Voice Institute

2018 – Universal Voice System basics, Alberto ter Doest – Universal Voice Institute

2016 – Bachelor of Music, Muziektheater, ArtEZ Conservatorium te Arnhem

2015 – Estill Voice Training System level 2, Anne-Marie Speed (UK)

2015 – Estill Voice Training System level 1, Anne-Marie Speed (UK)

2015 – Teaching and Singing in Musical Theatre, Gillyanne Kayes en Jeremy Fisher (UK)

2012 – Vooropleiding Muziektheater, ArtEZ Conservatorium te Arnhem

Onze medewerkers en docenten

Marit

Hi! Mijn naam is Marit van den Ouweland. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie. Zover ik me kan herinneren heb ik altijd een liefde gehad voor zingen, acteren en dansen. Nadat ik als kind ervaring heb mogen opdoen in het musical vak was ik om. Vanuit daar heb ik me kunnen ontwikkelen in de musical industrie zowel in binnen als buitenland. Momenteel studeer ik aan het 2e jaar van de Meisner acteertechniek in Den Bosch. De combinatie van zelf op het podium staan en lesgeven vind ik geweldig! Het vult elkaar heel erg aan. Zo kan ik mijn kennis en passie meegeven aan de leerlingen en krijg ik er van hun weer heel veel voor terug!

In mijn lessen vind ik het vooral heel belangrijk dat er een veilige sfeer hangt waar iedereen fouten mag maken. En plezier is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Mijn motto:
‘‘Logica brengt je van A tot Z. Verbeelding brengt je overal.’’

Britt van Tooren

Hoi! Mijn naam is Britt van Tooren en ik ben afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, afdeling muziektheater. Ik heb stage gelopen bij de kindervoorstelling ‘Wij gaan op berenjacht’ van Theater Sonnevanck en Silbersee. Hier verzorgde ik de educatieve workshop voorafgaand aan de voorstelling. Ook heb ik getourd door Nederland met de productie ‘De familie van Nielie breekt de tent af’ van theatergroep Kwatta.

Als docente geloof ik vooral in een positieve, enthousiaste en energieke benadering in de lessen. Daarnaast vind ik een veilige leeromgeving waarin iedereen fouten durft te maken en een goede sfeer in de les erg belangrijk.

Mijn motto:
“Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam.” – Plutarchus

Diana

Hallo! Ik ben Diana Vieira Alves en ben 23 jaar. Ik geef dansles aan de Musical Talentgroepen op zaterdag en aan kinderen en volwassenen in Lent.

In 2016 verhuisde ik van Curaçao naar Nederland om met de opleiding Docent Dans te beginnen aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te beginnen. Hier ben ik ontwikkeld tot de energieke dansdocent die ik vandaag de dag ben. In juli 2020 heb ik mijn diploma gehaald en ik werk nu fulltime als dansdocente. Naast lesgeven bij Lotte van der Kleij werk ik ook bij Introdans in Arnhem. Hier krijg ik de mogelijkheid om verschillende dansprojecten te organiseren voor verschillende doelgroepen in de maatschappij.

Voor mij is het erg belangrijk dat mijn leerlingen zich veilig voelen in de dansstudio, zodat zij het uiterste uit zichzelf kunnen halen. Daarom zorg ik altijd voor een veilige en gezellige sfeer is tijdens de lessen. 

Ik geef les in verschillende dansstijlen, zoals klassiek, jazz, contemporary/floorwork en Latijns-Amerikaanse dansstijlen. Bij Lotte van der Kleij geef ik voornamelijk show en jazz. Omdat ik opgegroeid ben op Curaçao, staat muzikaliteit, energie en dansplezier ten alle tijden centraal in mijn lessen. Ik zorg ervoor dat mijn leerlingen swingend en met een goed gevoel naar huis gaan. 

Mijn motto: 
“Forget your troubles and dance!”

Britt de Vries

Hoi, ik ben Britt. Ik ben afgestudeerd in 2016 aan de opleiding Docent Dans bij de ArtEZ Dansacademie te Arnhem. De stijlen waarin ik les geef bij verschillende scholen zijn: Peuterdans, Kleuterdans, leerlijnen Klassiek Ballet en Spitzen, leerlijnen Moderne dans en Productiegroepen. Ook geef ik Pilateslessen, waarin werken aan je vitaliteit centraal staat. Het dansen en doceren is altijd al een fascinatie van mij geweest. Daarnaast is sport- en ontspanningsmassage ook een passie van mij.

Mijn motto:
“Geluk begint pas als je het met anderen kunt delen.”

Noortje

Hi! Mijn naam is Noortje van de Wetering en ik ben in 2018 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als Dans Docent.
Ik geef al een aantal jaar danslessen aan verschillende doelgroepen en in verschillende stijlen.
De laatste jaren focus ik mezelf op Musical. Zo choreografeer ik al enkele jaren een aantal amateur musicals en volg ik zelf de MusicAllFactory Volwassen in Tilburg.

Met onwijs veel enthousiasme, plezier en positiviteit zal ik de Song&Dance lessen op de maandag geven.
In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, er een veilige sfeer heerst zodat ieder kind zich op zijn/haar eigen manier en tempo kan ontwikkelen en waar gezamenlijk plezier voorop staat!

Mijn motto:
“Kleine dingen groots doen”

Lina

Hey! Mijn naam is Lina Bravo Rebolledo. Ik heb in 2022 de opleiding Docent theater afgerond aan ArtEZ en in mijn derde jaar heb ik een minor gevolgd bij de opleiding muziektheater (conservatorium ArtEZ). In 2021 speelde ik met de voorstelling “Herstelwerkzaamheden” op het Amsterdam Fringe festival. Ook ben ik de helft van het collectief BRAVO en MOL, waarmee ik educatieve muziektheatervoorstellingen maak voor basis- en voortgezet onderwijs. En vanaf eind september sluit ik me aan bij TRIBE, een HipHop Choir Collective gehuisd in Arnhem.

Als docent vind ik het belangrijk om te kijken naar dat wat er al is. Wat er al in de leerling zit en wat zij meenemen naar mijn les.
Vanuit daar zoek ik verbinding in de groep.
Hierbij zijn veiligheid en een open houding van groot belang.

Mijn motto: Multiple noise! – Ted van Lieshout

Kyra

Hallo! Mijn naam is Kyra Lischer en ik ben 20 jaar oud. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem en tijdens mijn examenjaar heb ik de vooropleiding Musicaltheater afgerond op Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Als docente vind ik het heel erg belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen en kunnen stralen. Maak vooral zoveel mogelijk fouten want van de dingen die je lastig vind, leer je het allermeest!

Ik verzorg de musicallessen op woensdag en zaterdag in Lent en heb ontzettend veel zin om met onze passie en jullie talent aan de slag te gaan.

Mijn motto:
“Talent is als een bloemetje, het heeft aandacht en een fijne omgeving nodig om te kunnen groeien.”

Lotte Vugts

Mijn naam is Lotte Vugts, na mijn opleiding muziektheater aan het conservatorium ben ik al snel les gaan geven bij diverse jeugdtheater en musical scholen. 
Naast dat ik met veel plezier doceer speel ik in verschillende kindervoorstellingen door heel het land. 
Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding beroepskunstenaar in de klas waar ik me heb ontwikkeld tot een creatieve multidisciplinaire docent. Aankomend schooljaar start ik met een opleiding tot kindercoach. Tijdens mijn lessen ben ik opzoek naar de creativiteit en eigenheid van het kind. En spelen en experimenteren naar hartenlust!

Mijn motto: 
“Doe maar precies zoals jij bent, je bent prachtig!”

Menthe van den Heijkant

Hi! Mijn naam is Menthe van den Heijkant. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Momenteel studeer ik aan de HAN in Nijmegen voor Dramatherapie. Naast mijn studie probeer ik zo nu en dan zelf het podium op te zoeken en deel ik mijn passie voor zingen, dansen en acteren graag met jullie!

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich gezien voelt en er een veilige sfeer heerst waarin iedereen kan stralen op zijn/haar eigen manier!

Sinds ik een klein meisje was, heb ik danslessen en musicallessen gevolgd, het enorme plezier en de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, hoop ik aan onze leerlingen door te geven.

Mijn motto:
“Everything is possible, even the impossible.” – Mary Poppins