DE ZANG- EN THEATERSCHOOL

Reguliere lessen en talentgroep

Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij is een veelzijdige school waar ervaren docenten met persoonlijke aandacht lessen verzorgen voor alle leeftijden. Een goede kwaliteit van de lessen en plezier staan voor ons bovenaan. De school is in 2016 opgericht door Lotte van der Kleij en heeft een ruim aanbod van verschillende disciplines in de podiumkunsten: zang, theater, dans, musical en muziektheater. Deze zijn er voor kinderen vanaf 3 jaar tot volwassenen, van beginners tot gevorderden. Ook hebben wij een speciaal programma voor talentontwikkeling waar jongeren worden begeleid op hoog niveau om eventueel door te stromen naar een vakopleiding. Bekijk hier ons lesaanbod!

Workshops

Daarnaast geven wij workshops op verschillende (basis)scholen, BSO’s en evenementen. Hiervoor hebben wij een groot bestand met docenten in alle disciplines, waardoor (bijna) alle lessen mogelijk zijn. Ook zijn wij te benaderen voor structurele lessen op scholen of andere onderwijsinstellingen. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Kinderfeestje

Bijna jarig en op zoek naar een origineel kinderfeestje? Wij hangen graag de slingers op en zorgen dat je deze verjaardag nooit meer vergeet! De jarige kiest zelf het thema en de muziek. De docent maakt een passend kinderfeestje met een gaaf optreden waarbij we een zelfgemaakte mini-musical laten zien aan de ouders! Bekijk hier ons aanbod kinderfeestjes.

Een kijkje in de lessen en workshops? Bekijk hier ons portfolio!

Lotte

Hallo! Mijn naam is Lotte van der Kleij. Ik ben eigenaresse van De Zang- en Theaterschool en geef zelf met veel plezier zanglessen. Ik woon in Lent samen met mijn man Koen en onze dochter Féline (2020).

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Daar ben ik opgeleid als muziektheater docent, maker en uitvoerend artiest. In september 2021 start ik met de Master Vocal Leadership aan Codarts Rotterdam. Het combineren van verschillende disciplines vind ik fantastisch: de zoektocht naar de kracht en combinatie van zang, theater en beweging en hiermee één verhaal vertellen! Lekkere uptempo songs met een musicalchoreografie, meerstemmige ensembles of het vertellen van een verhaal met een intiem lied. Alles is mogelijk!

Met mijn Zang- en Theaterschool bied ik een veilige omgeving waar mensen samen komen, zichzelf kunnen en mogen zijn, veel leren en vooral samen genieten van zang, theater en dans.

Ik geef vol passie en enthousiasme zangles, privélessen en aan onze Talentgroepen, en ik dirigeer 4 popkoren binnen de school.

Mijn motto:
Sing, Shine & Smile!

Opleidingen

2021-heden – Master of Music, Vocal Leadership, Codarts Conservatorium te Rotterdam

2019 – Universal Voice System advanced, Alberto ter Doest – Universal Voice Institute

2018 – Universal Voice System basics, Alberto ter Doest – Universal Voice Institute

2016 – Bachelor of Music, Muziektheater, ArtEZ Conservatorium te Arnhem

2015 – Estill Voice Training System level 2, Anne-Marie Speed (UK)

2015 – Estill Voice Training System level 1, Anne-Marie Speed (UK)

2015 – Teaching and Singing in Musical Theatre, Gillyanne Kayes en Jeremy Fisher (UK)

2012 – Vooropleiding Muziektheater, ArtEZ Conservatorium te Arnhem

Onze medewerkers en docenten

Gina

Hoi! Ik ben Gina Bentvelsen, 23 jaar en geef musical- en zanglessen. Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan Codarts in Rotterdam. Na mijn opleiding heb ik in de musical Op Hoop van Zegen en Kinky Boots gespeeld van de Graaf & Cornelissen entertainment.

Ik heb zelf van jongs af aan op musical- en zanglessen gezeten, vandaar dat ik het zo leuk vind om deze lessen nu zelf te geven. Voor mij waren de zang-, dans- en acteerlessen het hoogtepunt van de week. Je daagt jezelf uit op een muzikale en speelse manier in een veilige en gezellige omgeving. Je hebt lol terwijl je leert. Het gaat erom jezelf te laten zien op de vloer, over hoe je je verbeelding en fantasie gebruikt en dat je je stem durft te laten horen. En daar help ik je graag bij!

Naast dat ik actief ben als musical- en zangdocent werk ik ook als administratief medewerker bij Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij. Ook voor vragen en/of opmerkingen ben je bij mij altijd van harte welkom!

Email: gina@lottevanderkleij.nl

Mijn motto:
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!
– Pippi Langkous

Britt

Hoi! Mijn naam is Britt en ik ben afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, afdeling muziektheater. Ik heb stage gelopen bij de kindervoorstelling ‘Wij gaan op berenjacht’ van Theater Sonnevanck en Silbersee. Hier verzorgde ik de educatieve workshop voorafgaand aan de voorstelling. Komend seizoen ga ik spelen in de productie ‘De familie van Nielie breekt de tent af’ van theatergroep Kwatta. Deze jeugdvoorstelling zal gaan touren door heel Nederland.

Als docente geloof ik vooral in een positieve, enthousiaste en energieke benadering in de lessen. Daarnaast vind ik een veilige leeromgeving waarin iedereen fouten durft te maken en een goede sfeer in de les erg belangrijk.

Mijn motto:
“Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam.” – Plutarchus

Marit

Hi! Mijn naam is Marit van den Ouweland. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie. Zover ik me kan herinneren heb ik altijd een liefde gehad voor zingen, acteren en dansen. Nadat ik als kind ervaring heb mogen opdoen in het musical vak was ik om. Vanuit daar heb ik me kunnen ontwikkelen in de musical industrie zowel in binnen als buitenland. Momenteel studeer ik aan het 2e jaar van de Meisner acteertechniek in Den Bosch. De combinatie van zelf op het podium staan en lesgeven vind ik geweldig! Het vult elkaar heel erg aan. Zo kan ik mijn kennis en passie meegeven aan de leerlingen en krijg ik er van hun weer heel veel voor terug!

In mijn lessen vind ik het vooral heel belangrijk dat er een veilige sfeer hangt waar iedereen fouten mag maken. En plezier is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Mijn motto:
‘‘Logica brengt je van A tot Z. Verbeelding brengt je overal.’’

Maxime

Hoi, ik ben Maxime Appeldoorn, 21 jaar en ik geef met veel plezier musicallessen aan kleuters en kinderen bij Lotte van der Kleij.

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie en heb daarna een topjaar Show Allround gedaan. Op dit moment studeer ik aan de MusicAllFactory in Tilburg en daar ben ik mijzelf nog meer aan het ontwikkelen op het gebied van zang, dans en theater. Ik sta naast mijn studie nog steeds graag op podia en geef daarna les, wat ik erg leuk vind.

Het leuke aan lesgeven is het zien van de ontwikkeling van leerlingen. Sommige kinderen komen erg verlegen binnen en durven weinig, maar als ze dan blij en enthousiast mijn lessen verlaten, dan weet ik dat ik mijn passie aan iets goeds heb besteed. In mijn lessen zul je veel met je fantasie bezig zijn, omdat ik het belangrijk vind dat het allemaal uit jezelf komt en niet uit een ander.
Ik hoop dat ik in de aankomende jaren nog meer blije leerlingen zie komen en gaan.

Mijn motto:
“Vergeet niet zo nu en dan te glimlachen. In jezelf, om jezelf en mét jezelf. Blijf jezelf!”

Danique

Hoi! Ik ben Danique Joosten en ik ben 22 Jaar. Al van kleins af aan is het mijn passie om te zingen, dansen en acteren. Daarom vind ik het superleuk om musicallessen te geven, zodat ik mijn liefde voor het theater over kan brengen aan kinderen en jongeren. 

Ik heb gestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Tijdens mijn musicalopleiding heb ik ook de dubbelkwalificatie Onderwijsassistente gevolgd. Beide opleidingen heb ik afgerond in 2019 waarna ik nog een Topjaar Show Allround heb gedaan. Ik sta er altijd voor open om nieuwe dingen te leren en wil mezelf dan ook blijven ontwikkelen als artiest en als docent. 

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en dat we samen op een leuke en vooral gezellige manier, zoveel mogelijk nieuwe dingen leren. 

Mijn motto:
“Sluit je ogen en laat je fantasie de vrije loop!”

Roos

Hi, ik ben Roos en vanaf september 2021 geef ik bij Lotte van der Kleij hatha-yogales. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Saswitha Yoga in Bilthoven. Ik woon in Nijmegen-Noord samen met mijn man Tim en onze kinderen, Jonas en Vera. Naast yogadocent ben ik lichaamsgericht coach in mijn eigen praktijk in Lent en kun je bij mij terecht voor adembegeleiding. 

Yoga gaat voor mij over voelen dat ik leef. Met mijn hele wezen, en niet slechts met mijn hoofd. Thuiskomen in mezelf en mezelf omarmen, met alles wat er is. Daardoor voel ik me krachtiger, vreugdevoller én flexibeler in mijn dagelijkse leven. Mijn lichaam is mijn kompas.
In de lessen werk ik met dynamische en statische houdingen. Het gaat niet om het mooie plaatje, maar om de ervaring.  De adem speelt steeds een centrale rol. Door het werken met de adem, verbind je als het ware lichaam en geest en voel je je weer één geheel. Met rust, warmte en plezier, hoop ik je in mijn les een fijne yoga-ervaring te geven. Hopelijk tot snel! Namasté.

Mijn motto:
“Just when the caterpillar thought her life was over, she began to fly”

Antoinnette

Hallo, 

Mijn naam is Antoinnette Germeraad, ik ben 22 jaar en woon in Duiven. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie. Ik ben een echte duizendpoot, niets is mij te gek! Zingen, dansen, spelen en het liefst allemaal tegelijk. Bij Lotte van der Kleij geef ik Song & Dance op de vrijdagmiddag. 
Ik ben er van overtuigd dat je nooit bent uitgeleerd in het ‘musical en muziekvak’. Ik volg daarom zelf ook nog regelmatig lessen en cursussen op het gebied van zang en dans. Zo heb ik vorig jaar een masterclass zang en performance afgerond en volg ik zelf elke maand een aantal zang & danslessen. 

Als klein meisje ben ik vroeger zelf begonnen bij een musicalschool om aan mijn zelfvertrouwen te werken. Ik vind dit een belangrijk onderdeel van mijn lessen.  Ik hoop dan ook dat ik dezelfde passie overdraag in mijn lessen, als er bij mij vroeger is gedaan. Plezier, jezelf mogen zijn en vooral genieten in hetgeen dat jij leuk vindt en daarin groeien! 

Mijn motto:
‘Geniet, zing, schitter en straal. Kies er niet eentje, doe het allemaal!’