DE ZANG- EN THEATERSCHOOL

Reguliere lessen en talentgroep

Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij is een veelzijdige school waar ervaren docenten met persoonlijke aandacht lessen verzorgen voor alle leeftijden. Een goede kwaliteit van de lessen en plezier staan voor ons bovenaan. De school is in 2016 opgericht door Lotte van der Kleij en heeft een ruim aanbod van verschillende disciplines in de podiumkunsten: zang, theater, dans, musical en muziektheater. Deze zijn er voor kinderen vanaf 3 jaar tot volwassenen, van beginners tot gevorderden. Ook hebben wij een speciaal programma voor talentontwikkeling waar jongeren worden begeleid op hoog niveau om eventueel door te stromen naar een vakopleiding. Bekijk hier ons lesaanbod!

Workshops

Daarnaast geven wij workshops op verschillende (basis)scholen, BSO’s en evenementen. Hiervoor hebben wij een groot bestand met docenten in alle disciplines, waardoor (bijna) alle lessen mogelijk zijn. Ook zijn wij te benaderen voor structurele lessen op scholen of andere onderwijsinstellingen. Neem contact op met Lotte voor meer informatie of bekijk onze workshoppagina.

Kinderfeestje

Bijna jarig en op zoek naar een origineel kinderfeestje? Wij hangen graag de slingers op en zorgen dat je deze verjaardag nooit meer vergeet! De jarige kiest zelf het thema en de muziek. De docent maakt een passend kinderfeestje met een gaaf optreden waarbij we een zelfgemaakte mini-musical laten zien aan de ouders! Bekijk hier ons aanbod kinderfeestjes.

Een kijkje in de lessen en workshops? Bekijk hier ons portfolio!

LOTTE VAN DER KLEIJ

Hallo! Mijn naam is Lotte van der Kleij. Ik ben oprichter en eigenaresse van Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Daar ben ik opgeleid als muziektheater docent, maker en uitvoerend artiest. Het combineren van verschillende disciplines vind ik fantastisch: de zoektocht naar de kracht en combinatie van zang, theater en beweging en hiermee één verhaal vertellen! Lekkere uptempo songs met een musicalchoreografie, meerstemmige ensembles of het vertellen van een verhaal met een intiem lied. Alles is mogelijk!

Met mijn Zang- en Theaterschool bied ik een veilige omgeving waar mensen samen komen, zichzelf kunnen en mogen zijn, veel leren en vooral samen genieten van muziek, theater en beweging.

Ik geef vol passie en enthousiasme zang-, theater- en musicallessen aan alle leeftijden, beginnend, gevorderd en talentgroepen.

Mijn motto:
Sing, Shine & Smile!

Opleidingen

2018 – Universal Voice System level 1, Alberto ter Doest – Universal Voice

2016 – Bachelor Muziektheater, ArtEZ Conservatorium te Arnhem

2015 – Estill Voice Training System level 2, Anne-Marie Speed (UK)

2015 – Estill Voice Training System level 1, Anne-Marie Speed (UK)

2015 – Teaching and Singing in Musical Theatre, Gillyanne Kayes en Jeremy Fisher (UK)

2012 – Vooropleiding Muziektheater, ArtEZ Conservatorium te Arnhem

ONZE DOCENTEN

Evi van Blokland

Hoi! Mijn naam is Evi van Blokland en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de opleiding Artiest Dans Show afgerond. Tijdens en na mijn studie heb ik deel uit mogen maken van een aantal toffe projecten, waaronder de producties ‘Fame’, ‘Pippin’ en ‘A Midsummer Night’s Dream’.

Naast dat ik graag op het podium sta vind ik het super leuk om les te geven! Mijn enthousiasme voor dit vak probeer ik zoveel mogelijk in mijn lessen over te brengen. Leren van elkaar en plezier maken staan bij mij voorop.

Mijn motto:
“Iedereen heeft talent. Het verschil is dat sommigen het ontwikkelen en sommigen niet.” – Stephen Sondheim

Britt van Tooren

Hoi! Mijn naam is Britt en ik ben vierdejaarsstudente aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, afdeling muziektheater. Ik heb stage gelopen bij de kindervoorstelling ‘Wij gaan op berenjacht’ van Theater Sonnevanck en Silbersee. Hier verzorgde ik de educatieve workshop voorafgaand aan de voorstelling. Komend seizoen ga ik spelen in de productie ‘De familie van Nielie breekt de tent af’ van theatergroep Kwatta. Deze jeugdvoorstelling zal gaan touren door heel Nederland.

Als docente geloof ik vooral in een positieve, enthousiaste en energieke benadering in de lessen. Daarnaast vind ik een veilige leeromgeving waarin iedereen fouten durft te maken en een goede sfeer in de les erg belangrijk.

Mijn motto:
“Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam.” – Plutarchus

Hanna van der Gaag

Hola! Als ik een lekkere beat hoor dan kan ik niet stil zitten, waar ik ook ben; in de dansstudio, in een café, met muziek in mijn oren als ik loop naar de supermarkt of als ik sta te wachten op de bushalte. Het maakt me dus niet uit waar en scheelt me niets wie me ziet dansen, ogen dicht en even in jouw moment de muziek beleven. De wereld staat stil en mijn lichaam reageert op wat ik hoor!

Oké, ik zal me even voorstellen; Ik ben Hanna, 28 jaar en dans al vanaf mijn derde. Ondanks dat het met de paplepel is in gegoten, is het mijn passie en heb ik gekozen om de Dansacademie Lucia Marthas te volgen omdat ik echt niet zonder zou kunnen. Wauw en wat tof dat ik mag werken met mijn passie. Dansen kan iedereen en dat is juist super leuk, maar daarom wil ik jullie in mijn lessen juist datgene leren wat nog niet iedereen kan. Ik kijk naar wie ik voor me heb staan, wat vinden jullie leuk, wat kan ik bieden en wat wil ik jullie meegeven. Jullie zijn mijn inspiratie! Aan de hand van de muziek die ik kies en recente videoclips kijk, kan ik elke keer weer nieuwe choreografieën bedenken. Zo leuk om een band op te bouwen naast dat ik iemand zie groeien in het dansen.

Mijn motto:
“Iedereen is welkom en iedereen kan dansen. Met passie en plezier kunnen we elkaar helpen nog beter te worden!”

Eva Jonker

Hi! Mijn naam is Eva Jonker. Ik ben afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Al een aantal jaar ben ik aan het werk als zowel uitvoerend artiest en docent. Ik heb o.a. gespeeld in de voorstellingen Rapunzel, Peppa Pig & Masha & de Beer. Daarnaast ben ik op TV en online te zien als Zoë van “Zoë & Silos”. Ook heb ik een grote passie voor lesgeven. Zo kan ik de kennis en ervaring die ik opdoe in het theater werkveld overbrengen op de kids! Ik weet wat kinderen leuk vinden dus mijn lessen zijn altijd een feestje! We werken uiteraard aan het beter worden in zingen & dansen. Maar daarnaast vind ik uitstraling en “performen” ook heel belangrijk. Dus hoe gedraag ik me op het toneel? En wat is daarin belangrijk? Hoe zorg ik ervoor dat ik opval en kan shinen?

Mijn motto:
“Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan!”

Marit van den Ouweland

Hi! Mijn naam is Marit. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie. Zover ik me kan herinneren heb ik altijd een liefde gehad voor zingen, acteren en dansen. Nadat ik als kind ervaring heb mogen opdoen in het musical vak was ik om. Vanuit daar heb ik me kunnen ontwikkelen in de musical industrie zowel in binnen als buitenland. Momenteel studeer ik aan het 2e jaar van de Meisner acteertechniek in Den Bosch. De combinatie van zelf op het podium staan en lesgeven vind ik geweldig! Het vult elkaar heel erg aan. Zo kan ik mijn kennis en passie meegeven aan de leerlingen en krijg ik er van hun weer heel veel voor terug!

In mijn lessen vind ik het vooral heel belangrijk dat er een veilige sfeer hangt waar iedereen fouten mag maken. En plezier is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Mijn motto:
‘‘Logica brengt je van A tot Z. Verbeelding brengt je overal.’’

Maxime Appeldoorn

Hoi, ik ben Maxime Appeldoorn, 20 jaar en ik geef met veel plezier musicallessen aan kleuters en kinderen bij Lotte van der Kleij.

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie en heb daarna een topjaar Show Allround gedaan. Op dit moment studeer ik aan de MusicAllFactory in Tilburg en daar ben ik mijzelf nog meer aan het ontwikkelen op het gebied van zang, dans en theater. Ik sta naast mijn studie nog steeds graag op podia en geef daarna les, wat ik erg leuk vind.

Het leuke aan lesgeven is het zien van de ontwikkeling van leerlingen. Sommige kinderen komen erg verlegen binnen en durven weinig, maar als ze dan blij en enthousiast mijn lessen verlaten, dan weet ik dat ik mijn passie aan iets goeds heb besteed. In mijn lessen zul je veel met je fantasie bezig zijn, omdat ik het belangrijk vind dat het allemaal uit jezelf komt en niet uit een ander.
Ik hoop dat ik in de aankomende jaren nog meer blije leerlingen zie komen en gaan.

Mijn motto:
“Vergeet niet zo nu en dan te glimlachen. In jezelf, om jezelf en mét jezelf. Blijf jezelf!”