NPO Zapp’s ‘Stip it!’ – 11 februari

Wij staan op tegen pesten! Op 11 februari 2023 zag je onze school en talentgroepen op NPO3 in het programma ’Stip it!’.

Stip it! is een nieuw televisieprogramma waar aandacht besteed wordt aan pesten.

STIP staat letterlijk voor “Samen Tegen Iemand Pesten”. Elke stip heeft ook een specifieke betekenis:

  • Ik vind pesten niet oké, en zal er nooit aan meedoen.
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Stip it! kwam bij ons in Nijmegen langs om te praten met Joris, Ninthe en Lynn. Zij zijn gepest en vertellen in hun verhaal dat ze bij onze musicallessen zichzelf kunnen zijn en het pesten meer kunnen vergeten.

Wij zijn super trots op deze kinderen voor het vertellen van het verhaal. Daarnaast ook enorm trots op onze lieve leerlingen en docenten die samen voor deze veilige plek zorgen. Wij zijn dankbaar om dit voor kinderen te kunnen betekenen!

Heb jij het gemist? Bekijk de aflevering hier terug. Ons gedeelte start bij 14 minuten.