DE SCHOOL VOOR PODIUMKUNSTEN VAN DE REGIO!

Zang- en Theaterschool Lotte van der Kleij is een veelzijdige school waar ervaren docenten met persoonlijke aandacht lessen verzorgen voor alle leeftijden. Wij bieden lessen en workshops aan op gebied van zang, theater, dans, musical en muziektheater. Lessen zijn er voor kinderen van 1 jaar tot volwassenen, zowel voor beginners als gevorderden.

Lessen voor kinderen:
Musical
Zangles
Acteren
Song&Dance
Hiphop/show dans
Talentgroep
Peuterdans

Onze locaties:
NijmegenLent | Oosterhout

Musical

Vanaf 4 jaar

In de musicalles voor kinderen werk je aan verschillende emoties en personages en wordt de basis van je zangtechniek spelenderwijs behandeld. Korte scènes worden gespeeld, dansen gemaakt en mooie musicalliedjes gezongen. Aan het eind van het seizoen spelen we een spetterende voorstelling in een echt theater!

Musicalles wordt gegeven in Nijmegen, Lent en Oosterhout.

Zangles

Vanaf 8 jaar

Ben jij gek op zingen? Kinderen kunnen al vanaf 8 jaar bij ons komen zingen. Wij werken in deze groepsles zang aan verschillende popliedjes. In de zangles wordt spelenderwijs kennis gemaakt met zangtechniek en interpretatie, maar vooral plezier staat voorop. Het begin voor meerstemmig zingen wordt hier gemaakt, maar ook aan solozang. Het seizoen wordt afgesloten met een zangpresentatie voor familie en vrienden.

Zangles wordt gegeven in Nijmegen.

Acteren

Vanaf 6 jaar

Kruip jij graag in de huid van een personage? Houd je van het spelen van typetjes en in emoties? Dan is deze acteerles iets voor jou!

Wij werken in deze groepsles acteren aan verschillende aspecten van het acteren. Er wordt spelenderwijs kennis gemaakt met theatertechniek en improvisatie, maar vooral plezier staat voorop. Er wordt zowel gewerkt met tekst als met beeldend theater. Het seizoen wordt afgesloten met een presentatie voor familie en vrienden.

5-Weekse acteercursus

Voor 6 tot 8 jarigen: start in januari 2024

Ben je tussen de 6 en 8 jaar oud en heb je altijd al kennis willen maken met acteren? Dan is onze nieuwe cursus Acteren wat voor jou! Op 11 januari start de nieuwe cursus van vijf lessen. Tijdens deze lessen maak je op een laagdrempelige manier kennis met verschillende aspecten van acteren. Ook werk je aan een scène die je het laatste kwartier van de laatste les mag presenteren aan de ouders!

De cursus wordt gegeven op donderdag van 15:30 tot 16:30 in Nijmegen-Oost. De kosten hiervoor bedragen €49,- voor vijf lessen.

Melodie tot Drie

Van 1-3 jaar

In de les Melodie tot Drie zing je samen met je peuter of dreumes (vanaf 1 jaar) liedjes, doe je schootspelletjes, ontdek je muziekinstrumenten en wordt er gestapt en gedanst. Er wordt in deze lessen op een speelse manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van je kind.

Op dit moment is er geen nieuwe startdatum bekend voor Melodie tot Drie.

Peuterdans

Van 2-4 jaar

Peuterdans is een fijne ouder-kind les, waarbij elke peuter vergezeld wordt door een ouder, opa, oma of oppas die actief meedoet in de les. Hierdoor kan onze docent zich volledig richten op de kinderen en hun dansplezier.

Ontdek samen met je kind spelenderwijs de magie van muziek en dans! In onze peuterdanslessen worden de kleintjes meegenomen op een reis vol fantasie en plezier, waar ze zich vrij kunnen uiten in emoties, woorden en bewegingen.

Tijdens de lessen komen dagelijkse handelingen, sprookjes en thema’s zoals seizoenen en feestdagen tot leven, waardoor de kinderen op een speelse manier veel leren.

Kom gezellig dansen op vrijdagochtend in Nijmegen! De eerstvolgende cursus van 6 lessen begint op 8 maart 2024 en de totale prijs is €59,-. Wil je eerst eens proberen? Een proefles kost slechts €9,-. We hopen je binnenkort te verwelkomen bij onze peuterdansles!

De groep om 10:00 is vol. Er is een nieuwe groep gestart van 10:45 tot 11:30.

Song & Dance

Vanaf 4 jaar

Wat is er nou leuker dan lekker meezingen tijdens het dansen? In de Song & Dance les krijg je zowel dansles als zangles. In de les werk je aan danstechniek en presentatie, je leert de nieuwste en coolste dansjes. Daarnaast werk je ook aan verschillende liedjes en je zangtechniek. Song & Dance is een vrolijke les die ook perfect te combineren is met een losse acteer-, musical- of zangles.

Song&Dance wordt gegeven in Nijmegen en Lent.

Hiphop/Show Dans

Vanaf 6 jaar

Ben je gek op dansen? Dan ben je bij Hiphop/show helemaal op je plek! Deze les is een combinatie van verschillende dansstijlen zoals streetdance, show en hiphop. Er wordt gewerkt aan danstechniek én leuke choreografieën. En dat allemaal op moderne (pop)muziek.

Hiphop/show dans wordt gegeven in Nijmegen.

Korte cursus Hiphop/Show Dans

Voor 5 t/m 7 jaar: start op 21 februari 2024

Ben je tussen de 5 en 7 jaar oud en houd je van dansen? Dan is onze nieuwe cursus Hiphop/Show dans wat voor jou! Op 21 februari start de nieuwe cursus van zes lessen. Tijdens deze lessen ga je onder begeleiding van onze docent Demi aan de slag met een echte choreografie. Tijdens de laatste les mag je deze choreografie presenteren aan de ouders!

De cursus wordt gegeven op woensdag van 14:30 tot 15:30 in Nijmegen-Oost. De kosten hiervoor bedragen €59,- voor zes lessen.

Talentgroepen

Vanaf 8 jaar

Ben je gek op zingen, dansen en/of acteren? Wil je graag een musicalopleiding doen of naar een toneelschool of conservatorium (zang)? Dan ben je bij onze Talentgroepen aan het juiste adres. Wij hebben Talentgroepen voor Musical, Zang en Theater.

Wij zorgen voor meer uitdaging, je krijgt meerdere uren in de week les van ervaren en professionele docenten, je doet veel podiumervaring op en krijgt persoonlijk advies en auditietraining. Door middel van mentor gesprekken kijken wij welke opleiding goed bij jou past en stomen jou klaar voor de auditie voor de vakopleiding die jij graag wilt doen. Lees hier meer.

Talentgroepen hebben les in Nijmegen.

Gratis proefles

Voor alle lessen is een gratis proefles te volgen. Het is mogelijk een hele les mee te doen, om een goed idee te krijgen van de les, lesgroep en docent. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan een gratis proefles. Indien de les bevalt kun je je online via ons inschrijfformulier inschrijven voor de les.

Vragen

Onze leslocaties en de adressen kun je hier vinden. Neem vooral contact met ons op bij vragen of voor advies. Dat kan via onderstaande gegevens:

Email: administratie@lottevanderkleij.nl
Bellen: 024-2022335
WhatsApp: 06-31555209

Heb je een vraag en kan je jouw antwoord niet vinden op onze website? Bekijk hier veelgestelde vragen.