Bekijk hier onze veelgestelde vragen. Staat jou vraag er niet tussen of kan je het antwoord niet op onze website vinden? Neem dan contact met ons op.

Welke kleding moet ik aan bij mijn proefles?

Bij een proefles Musical, Dans of Song & Dance wordt makkelijk zittende kleding gedragen, bij voorkeur in het zwart. Daarnaast is het dragen van binnenschoenen verplicht in de leszalen. Bij de zanglessen is geen bepaalde kleding vereist, wel is het fijn als je zorgt dat je schoenen zo schoon mogelijk zijn voordat je in de zaal komt

Wat moet ik meenemen bij mijn proefles?

Je hoeft niks mee te nemen naar de proefles. De docent zorgt voor songteksten voor de eerste les. Je mag een flesje water meenemen.

Wat moet ik meenemen bij een Yoga of Pilates les?

Voor de proefles mag je kleren aan trekken die lekker zitten en waarin je vrij kunt bewegen. Het is handig als je een grote handdoek meeneemt en eventueel en flesje water voor na de les. Indien je zelf een yoga- of sportmat hebt, mag je deze meenemen. Wij hebben voor de eerste les ook een matje die je kunt gebruiken.
Er is een kleine kleedruimte waar je je kunt omkleden, maar de ruimte is beperkt dus kom zoveel mogelijk in je yogakleding.

Mag ik als ouder de proefles bijwonen?

Als ouder mag je de proefles niet geheel bijwonen, maar de laatste 15 minuten van de proefles komen kijken naar wat de kinderen gedaan hebben in de les. De docent haalt de ouders op van de gang. Het laatste kwartier kijken is niet elke les, maar een aantal keer per jaar is het kijkles voor ouders. Dit is vaak de laatste les voor de schoolvakanties en wordt voorafgaand aan de les aangegeven.

Het kan zijn dat het binnen de geldende maatregelen rond het coronavirus niet toegestaan is om het laatste kwartier van de proefles te kijken. Wij vragen hiervoor je begrip. De docent kan dit aangeven aan het begin van de les.

Wat is het adres van mijn leslocatie?

De adressen van de leslocatie zijn hier te vinden. Let op: bij sommige locaties maken wij gebruik van een andere ingang, dit staat ook beschreven bij de adressen van de locaties.

Wanneer begint het nieuwe lesseizoen?

Het komende lesseizoen start op maandag 4 september 2023 en loopt t/m juni 2024. Bekijk hier het volledige lesrooster.

Wanneer is het zomerstop?

Onze lessen lopen door t/m zaterdag 29 juni. Daarna is het zomerstop en worden er geen lessen gegeven. In de zomer geven wij workshops, organiseren wij de Musical 3Daagse en ruimte voor privé zanglessen.

Hoe lang duurt het lesseizoen?

Het lesseizoen loopt van september tot en met juni en duurt dus 10 maanden. In deze 10 maanden worden 36 wekelijkse lessen gegeven. Indien je 2x per maand les hebt, krijg je 20 lessen per seizoen. De volledige jaarplanning vind je hier.

Zijn er lessen tijdens de schoolvakanties?

Nee, er worden geen lessen gegeven tijdens de schoolvakanties. Wij houden de regionale schoolvakanties aan, maar hebben ook een aantal lesvrije weken. Bekijk hier ons vakantierooster.

Als ik een keer niet kan, mag ik dan op een andere dag de les inhalen?

Nee, dit is niet toegestaan. Als je verhinderd bent voor jouw les, is het niet mogelijk deze in te halen bij een andere groep, locatie, docent of tijd. Wij vragen je om je altijd af te melden via de ledenpagina’s als je verhinderd bent.

Wat zijn de lesprijzen?

Onze lesprijzen zijn hier te vinden.

Is het maandbedrag elke maand gelijk, ook als er vakanties (en dus minder lessen) zijn?

Ja, het maandbedrag is elke maand gelijk. Het maandbedrag is berekend op basis van een heel seizoen van 36 lessen. Dit totale bedrag wordt in 10 termijnen betaald. Het kan dus zijn dat er de ene maand 5 lessen zijn en een andere maand 3 lessen.

Wat is de opzegtermijn?

Bij betaling via automatisch incasso hanteren wij een opzegtermijn van één kalendermaand. Indien je vóór de eerste van de maand opzegt, wordt er niet meer geïncasseerd voor de maand daarop. Voorbeeld: je zegt 28 september jouw abonnement op, dan ben je uitgeschreven per 1 november. Zeg je jouw abonnement 3 oktober op, ben je uitgeschreven per 1 december. 
Bij betaling via jaarfactuur is tussentijds opzeggen niet mogelijk. In dat geval kan er bij een uitschrijving halverwege het seizoen geen geld terugbetaald worden. 

Organiseren jullie ook kinderfeestjes?

Ja zeker! Wij organiseren musical-, theater-, zang- en dansfeestjes. Meer informatie lees je hier.

Wat is de ledenpagina / Mijn Lotte van der Kleij?

Speciaal voor onze leden is er de Mijn Lotte van der Kleij Web App. Zo kan elk lid inloggen op zijn of haar persoonlijk portal “Mijn Lotte van der Kleij”: https://mijn.lottevanderkleij.nl. Op deze pagina’s kan je veel administratieve zaken zelf regelen, e-mails kunt teruglezen en contact opnemen:
Je kunt er ons nieuws, onze agenda en het lesrooster bekijken
Je kunt afmelden voor een les
In jouw persoonlijke lesoverzicht kan je kledingvoorschriften en andere informatie over je les terugvinden
Je kunt je persoonlijke gegevens inzien en wijzigingen doorgeven
Je kunt een tweede of zelfs een derde e-mailadres doorgeven
Je kunt je facturen inzien en downloaden voor je eigen administratie
Je kunt e-mails en berichten van Lotte van der Kleij lezen en contact met ons opnemen.

Hoe log ik in op Mijn Lotte van der Kleij?

Op Mijn Lotte van der Kleij log je in met je lidnummer en je wachtwoord.

Mijn Lotte van der Kleij als app op je telefoon?

Je kunt “Mijn Lotte van der Kleij” vastzetten aan het startscherm van je telefoon of tablet, waardoor de portal verandert in een heuse app. Op Android telefoons bezoek je in je browser https://mijn.lottevanderkleij.nl en scrollt naar beneden. Druk daar op de groene knop om de app vast te zetten/te installeren. Zie je geen groene knop, of heb je een Apple-device? Geen probleem: tap op de menu-knop of op de deel-knop en kies voor “Toevoegen aan startscherm”.

Help, ik ben mijn wachtwoord vergeten!

Heb je nog geen wachtwoord? Klik dan op de rode knop “Wachtwoord aanvragen”, vul je lidnummer en e-mailadres in en klik ter bevestiging op de blauwe knop “Wachtwoord aanvragen”. Je krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ja. Als je ingelogd bent, kun je via ‘mijn gegevens’ jouw wachtwoord wijzigen naar een wachtwoord dat je goed kunt onthouden.

Ik zing bij Pop-Up Vocals, hoe kan ik mijn bladmuziek downloaden?

Om jouw bladmuziek te downloaden kun je via Mijn Lotte van der Kleij de link naar de Google Drive vinden. In de Drive staat alle bladmuziek van het koor. De link vind je op Mijn Lotte van der Kleij bij ‘Mijn activiteiten’ waarna je op de ‘i’ naast jouw activiteit klikt.

Zijn er wachtlijsten voor lessen die vol zitten?

Wij houden geen wachtlijsten bij voor nieuwe leden. Als een les vol zit, raden wij je aan om een andere les te proberen op en andere dag/tijd/locatie. Zodra je reeds ingeschreven bent voor een les, is het mogelijk op een wachtlijst te komen voor een andere les waar jouw voorkeur naar uitgaat. Houd er rekening mee dat het lang kan duren voordat er plek vrij komt in een les.

Geven jullie ook privé zangles?

Jazeker! Privé zangles is een fijne manier om één op één te werken aan je zangtechniek. Lees hier hoe privéles werkt en hoe je jouw proefles vandaag nog in kunt plannen.