Je hebt het plan om auditie te doen voor een vakopleiding in de podiumkunsten, maar hoe pak je dit aan? Met onze auditietraining begeleiden we je 6 maanden intensief om de juiste opleiding(en) te kiezen en je voor te bereiden op de auditie(s).

De lessen worden gegeven door een wisselend team van docenten die actief bezig zijn in het werkveld of gekoppeld is aan een vakopleiding. Op deze manier leer je jouw vak vanuit verschillende invalshoeken. Je hebt eens in de twee weken een mentorgesprek met jouw groep, waarin de disciplines inhoudelijk worden besproken en extra ruimte is voor individuele feedback en/of vragen.

Voor de auditietraining hoef je geen auditie te doen. We verwachten volledige inzet en aanwezigheid om je zo goed mogelijk klaar te stomen. Het is mogelijk om deel te nemen van 15 tot en met 21 jaar. Wil je auditie doen voor een vakopleiding en ben je jonger of ouder? Neem dan contact op met de administratie om de mogelijkheden te bespreken.

Vakkenpakket

Na jouw aanmelding bepalen we in een oriëntatiegesprek welke lessen jij kunt volgen om je goed voor te bereiden op de auditie. Het is mogelijk om één discipline te volgen (zang, dans of theater) of om een auditie-pakket samen te stellen.

Bekijk hieronder een aantal mogelijke combinaties.

  • Theater. Bij theater ligt de focus op het maken en spelen, daarnaast krijgen de leerlingen monologen training.
  • Zang. Bij zang ligt de focus op zangtechniek, meerstemmigheid en muziek theorie. Het is mogelijk om voor een gereduceerd tarief extra privé zangles te volgen.
  • Muziektheater. Bij muziektheater volg je zowel lessen uit het theater als uit het zang programma. De focus ligt op het spelen van theatermateriaal, zangtechniek en muziektheorie.
  • Musical. Bij musical volg je lessen uit alle drie de disciplines. Er wordt een combinatie gemaakt van acteren (spelen), zangtechniek en jazz/hiphop dans.

Lesdagen

De auditietraining wordt gegeven van september 2023 tot en met februari 2024. De lessen voor theater en zang worden gegeven op dinsdagavond, lessen voor dans op zaterdagmiddag.

Er zijn 10 lesdagen waarop je meerdere lessen krijgt.

Tarieven

Het tarief voor de auditietraining is €115,00 per maand (€690,00 voor het hele pakket). Hierbij krijg je 10 lesweken 2,5 uur les en intensieve begeleiding van onze docenten. Naast de lessen en mentorgesprekken, krijg je zowel bij de start als na afsluiting van de training een persoonlijk gesprek. Voorafgaand heb je een oriëntatiegesprek en aan het eind een afsluitend gesprek met onze adviezen.

Mogelijke vervolgopleidingen

  • Toneelschool / Docent Theater (bijvoorbeeld op ArtEZ, HKU, RijnIJssel, PACT e.v.a.)
  • Conservatorium / Muziek Muziektheater / Jazz&Pop Zang (bijvoorbeeld op ArtEZ, HKU, RYMA RijnIJssel, Fontys, Codarts, Herman Brood Academie e.v.a.)
  • Musical (Fontys, NMA, DaPa, Song&Dance, Frank Sanders Akademie, Lucia Marthas e.v.a.)

Lina & Lotte

De coördinatie van de auditie training ligt bij Lina en Lotte.

Lina is afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Arnhem. Tijdens haar derde jaar volgde ze een minor Muziektheater op het conservatorium.

Naast haar werk als theaterdocent is Lina actief als acteur bij onder andere Oostpool en zingt zij bij TRIBE, een HipHop Choir Collective gehuisd in Arnhem.

Als docent vindt zij het belangrijk om te kijken naar dat wat er al is. Wat er al in de leerling zit en wat zij meenemen naar de les.
Vanuit daar zoekt Lina verbinding in de groep.
Hierbij zijn veiligheid en een open houding van groot belang.

Lotte heeft de vooropleiding en bachelor Muziektheater gevolgd aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. In de jaren na het afronden van deze opleiding heeft zij zich verdiept in zangtechniek door cursussen te volgen in EVTS en het Universal Voice System.

Sinds 2020 verdiept Lotte zich verder binnen de koormuziek en het in groepsverband zingen van pop/jazz/musical repertoire. Naast verschillende cursussen op dit gebied, heeft Lotte de Master of Music Vocal Leadership gevolgd aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam.

In de zanglessen staat veiligheid, vertrouwen en ontwikkeling voorop. Lotte kijkt naar jouw individuele situatie en zorgt dat je de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Zowel zangtechnisch als op gebied van meerstemmigheid en muziektheorie.

Lina en Lotte hebben samen een groot netwerk binnen de kunstvakopleidingen en het werkveld in Nederland.

Contact & advies

Wil je graag persoonlijk advies of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar op het mailadres: auditietraining@lottevanderkleij.nl. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 – 18:00 op 024-2022335.

Talentgroepen

Ben je jonger dan 16 jaar en wil je op hoog niveau les volgen? Ontdek dan ons Talentgroep programma! In zang, theater of musical krijg je wekelijks 3 uur les met andere enthousiaste jongeren. Lees hier meer over de talentgroepen.